• Authentiek
  • Oprecht
  • Creatief en deskundig

Webinar Tax Technology

Tax Technology 

Afgelopen week mocht ik namens Sdu mede de webinar Tax Technology verzorgen. Samen met Janine Heemskerk van Sdu en Steven Schouten van Visma Connect hebben we collega belastingadviseurs en accountants meegenomen in de wereld van Tax Technology.

Early adopter

Er was vanuit Sdu mij gevraagd mijn ervaring met (Tax) Technology te delen. Naast tips en trucs heb ik de collega’s uitgelegd hoe ik feitelijk al jaren werk. Zonder borstklopperij mag ik zeggen dat ik jaren geleden al in de kopgroep van tech heb plaatsgenomen. Ik ben een zogenaamde early adopter. Als tech-nerd mag ik graag nieuwe gadgets, apps en software gebruiken. Toen de meeste collega’s nog traditioneel werkten, je weet het vast nog wel: het handmatig overtypen van administratiedocumenten, werkte ik binnen Adrome al volledig in de cloud met YUKI. Bij mij op kantoor vindt je geen stoffige dossierkasten. Alles dossier staan al een kleine tien jaar in de cloud

Rapportage

Rapporteren doe ik met een vooruitziende de blik. ‘Waar staan we? Waar kan het beter en wat gebeurd er als…’, dat zijn mijn uitgangspunten bij een rapportage. Vooruitkijken! Wat is geweest is geschiedenis. Deze rapportages maak ik ook al jaren met Visionplanner Cloud. Ik durf te stellen dat Adrome het eerste kantoor was, wat online werkte met YUKI en Visionplanner Cloud. Deze samenwerking liep heus niet altijd vlekkeloos, maar ik ben er best trots op waar we nu staan. Beter, slimmer, vollediger en duidelijker bestaat simpelweg niet!

Tax Technology de fiscale speeltuin

Dan de fiscale speeltuin. Een paar jaar geleden vroeg ik aan Gawayn Nieuwold van Sdu waarom we inmiddels uit diverse online boekhoudpakketten konden kiezen maar waarom er geen enkel pakket was voor het online belastingadvies. Gawayn en het team gingen ermee aan de slag en mede door mijn inbreng is Taxvice geboren. Dé tool waarmee ik heden ten dage al mijn adviezen uitwerk. Mijn adviezen breng ik waar mogelijk niet uit in 10 pagina’s geschreven tekst, maar ik gebruik beeld om het beter te duiden. Zo komt de vaak lastige fiscale casus makkelijker binnen. Immers een plaatje zegt meer dan duizend woorden, ja toch?

Nieuwe fiscale weg

Vorige jaar probeerde ik mijn fiscale aangiften middels Fiscaal Gemak te verzorgen, maar helaas liep ik hier een blauwtje en dat kan gebeuren. Niet elk opgepakte software past bij mij en kan een succes zijn. En dat is ook niet erg, sterker nog het hoort erbij. Fiscaal Gemak ruilde ik dit jaar in voor Visionplanner Fiscaal een volledig nieuw fiscaal pakket. Na overleg met Joris Joppe, inmiddels CEO van Visionplanner ben ik als tester verbonden aan Visionplanner Fiscaal. De samenwerking is vergelijkbaar met mijn samenwerking die ik in het verleden met YUKI had. Met YUKI werkte ik jarenlang samen om het samen te brengen wat het nu is, een tof product. Aangiften worden zonder de boxen-ellende van de Wet op de inkomstenbelasting 2001 aan cliënten gepresenteerd. Inkomsten, uitgaven, bezit en schuld zie je terug op de aangifte. Dit snapt een ieder. Het is de hoogste tijd dat Den Haag onze Wet op de inkomstenbelasting op deze manier indeelt. Je kunt overigens vanaf mijn website rechtsboven inloggen in Visionplanner.

Checklist

Na jaren tevergeefs om een goede checklist inkomstenbelasting leuren bij fiscale software, heb ik de handschoen opgepakt en zelf een checklist ontworpen. Met schrijven van een eigen stukje Tax Technology kwam eindelijke mijn vurige wens uit. Geen ellenlange checklist maar een simpel in te vullen en te begrijpen document. Immers als je sommige checklisten bekijkt moet je zelf bijna een aangifte opstellen en dat is nu net niet de bedoeling 😎. Na het invullen van jouw naam en e-mailadres opent zich een beveiligde pagina waar jij jouw gegevens kunt invullen en bewijsstukken kunt uploaden. Een kind kan de was doen. Zo is in één keer volledig aanleveren en het tijdig doen van aangifte een stuk makkelijker geworden. Je vindt de checklist terug onder het tabbad ‘Formulieren’.

Het is elke dag weer een feest om te bedenken hoe het slimmer, gemakkelijker en veiliger kan.

Wil je meer weten over Tax Techology of over mijn werkwijze? Neem gerust contact op. Ik zal snel op jouw bericht antwoorden, vaak al binnen een werkdag. Reageer ik niet, dan gaat er vast iets fout en wil ik je vragen mij te bellen op: 058 20303 59.

Met een fiscale groet van,

Ron Meijer

Voorbereiden voor de webinar Tax Techology


Vragen?

Heeft u naar aanleiding van vorenstaande nog één of meerdere vragen? Geen punt! U kunt mij uw casus online voorleggen. Hiervoor heb ik de optie gratis sparren met Ron bedacht. Tijdens dit half uur kunt u mij uw vraag of vragen voorleggen. Misschien kan ik u zo verder helpen en bent u direct geholpen. Is het antwoord complex en vraagt het meer tijd dan kunnen we dit ook dan bespreken. Klik hier om een afspraak te maken.


DE APP

Vanaf nu alle fiscale informatie in de app Blauwe Vrijdag.
vertel mij meer...


Blij met mijn fiscale tip?

Wees sportief en gun mij een kop koffie 😉.

Voor het voeren van uw dagelijkse administratie maken we gebruik van de diensten van Adrome
Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen? Stel hier je vraag.