• Authentiek
  • Oprecht
  • Creatief en deskundig

Wie is Ron Meijer nu eigenlijk?

Ron Meijer is een trotse Friese register belastingadviseur (RB) met een kantoor in de binnenstad van Leeuwarden.

De man achter Blauwe Vrijdag B.V. dat ben ik, Ron Meijer: register belastingadviseurboekhouderfotograaf en eigenwijze auteur. Ik ben duidelijk en eerlijk in mijn adviezen, maak de dingen niet mooier dan ze zijn en denk altijd met u mee. En, dat hoort ook bij mij: als ik ergens voor ga, dan bijt ik me erin vast. Net zolang totdat de onderste steen boven is.

15 jaar in loondienst

Na eerder een kleine 15 jaar als controller binnen het MKB te hebben gewerkt en bij zijn werkgever uitgeleerd te zijn, keek hij eens in de spiegel en vroeg zich af: ‘wil ik de komende jaren nog steeds keihard en uiterst betrokken voor een werkgever werken, of durf ik de stap in het ongewisse te zetten?’. Na een korte periode van denken schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel. Tijdens het inschrijven had hij een erg open gesprek met adviseur Pieter Dijkhuis. Pieter vroeg Ron Meijer iets financieels uit te leggen. Dit antwoord beviel Pieter dusdanig dat hij zei: ‘Dit moet je opschrijven. Je kunt erg goed uitleggen. Ik liep al jaren met de vraag rond en niemand kon mij het uitleggen, en jij tekent het in vijf minuten uit en ik snap het volledig. Geweldig’.

Schrijven

Schrijven dat moest hij volgens Pieter doen. Hij kreeg een titel van Pieter mee en schreef zijn eerste blog. Dit blog zorgde na een kleine aanvlieg-periode voor een enorm aantal volgers. Ron deed steeds een casus volledig uit de doeken en dat viel bij de lezers in de smaak. Kennis delen zorgde voor vele lezers/volgers en een enorm bereik op social media. Inmiddels schrijft Ron voor meerdere uitgeverijen. In de avonduren en later deeltijds studeerde hij zes jaar aan het Register Belastingadviseurs en behaalde zo deze hoogste fiscale titel (RB). Een kleine 2 jaar geleden is Adrome opgesplitst in een administratiekantoor en een belastingadvieskantoor genaamd Blauwe Vrijdag.

Sport en fotografie

Van kinds af aan is sport en fotografie een belangrijk deel van Rons leven. Na schooltijd was hij regelmatig met zijn Canon in de natuur te vinden. Was hij niet aan het genieten in de natuur dan was het voetballen en nog eens voetballen. Ron voetbalde op een hoog niveau tot een auto-ongeluk de stap naar prof zijn onmogelijk maakte. Via een familielid kwam Ron in aanraking met wielrennen. Dit werd zijn nieuwe tijdverdrijf. Vele wedstrijden werden gereden en Ron zijn niveau schoot omhoog. Uiteindelijk werd Ron elite amateur. Het hoogste niveau tot hij door hartritmestoornissen gedwongen werd te stoppen.

Canon en Ron

Na de fietsperiode werd de Canon eens uit de kast gepakt en het voelde als vanouds. Sterker, het voelde ineens fantastisch. De fotografie gaf veel plezier en rust. Plezier om in de natuur te zijn. Rust om na een drukke dag of week, alleen de natuur in te trekken. Al was Ron Meijer intussen een stuk ouder geworden, de winnaarsmentaliteit zorgde ervoor dat menig cursus en workshop werd bezocht, wat weer zorgde voor kwalitatief betere foto’s. Uiteindelijk viel het spreekwoordelijke kwartje bij een masterclass van Ron ter Burg. Daar werd ontdekt dat het niveau inmiddels dusdanig was gegroeid dat hij zijn foto’s meer en meer durfde te laten zien. Facebook en Instagram zorgde voor leuke reacties, maar een post op  LinkedIn waar Ron als auteur veel volgers heeft, resulteerde in 25.000 likes.

Meer vertrouwen

Door het toegenomen vertrouwen stuurde hij op een zondagmiddag eens een foto in bij de jubileum fotowedstrijd van It Fryske Gea. Tot zijn verrassing werd hij prompt derde en met een andere foto zelfs eerste. Zijn foto stond in bijna alle kranten. De ondernemer in Ron zorgde ervoor dat hij de stap zette om zijn fotografie naar het ondernemerschap te tillen en in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ronmeijer.frl was een feit.

Bij de beste tien

Onlangs werd Ron’s foto van de stoomtrein in de Harz bij een wereldwijde fotowedstrijd van Canon gekozen tot de beste tien. Dit zorgde weer voor bevestiging dat hij op de goede weg is.

Universiteit

Ron zijn motto is: “Ancora Imparo”. De quote “ancora imparo” is hem op het hart geschreven. Naar verluidt sprak Michelangelo Buonarroti deze Italiaanse zin op zijn achtenzeventigste levensjaar uit. Het betekent: ik leer nog steeds. Deze quote van Michelangelo spreekt Ron aan, omdat hij gelooft in een even lang leren. Niet een studie afronden en dan een kleine veertig jaar werken. Nee, je leven lang jezelf ontwikkelen, vernieuwen en bij blijven. Om die reden gaat Ron om zijn eenenvijftigste levensjaar in september 2023  terug de collegebanken in en proberen zijn meester titel (mr of L.L.M.) te behalen.  Natuurlijk zal hij ook de ongedane kennis in blogs en artikelen blijven delen. Kennis delen is Ron’s passie.

De winnaar in Ron Meijer wil altijd winnen. Of het nu gaat om een beroepsprocedure voeren (fiscale rechtszaak), een aangifte en/of administratie tot in de perfectie verwerken of een WOW-foto maken, het moet tot in de puntjes zijn verzorgd.

Voor het voeren van uw dagelijkse administratie maken we gebruik van de diensten van Adrome
Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen? Stel hier je vraag.