• Authentiek
  • Oprecht
  • Creatief en deskundig

Register Belastingadviseur.

Eindelijk heb ik mijn diploma. De titel Register Belastingadviseur mocht ik al voeren, maar nu is de cirkel rond 🥳

Mijn scriptie waarin ik al tijdens mijn opleiding tot Register Belastingadviseur geleerde moest laten had wat voeten in de aarde. Het begon al bij het uitzoeken van het onderwerp. Al grasduinend in de Wet op de omzetbelasting 1968 las ik een wetsartikel en dacht: ‘hè?’ De door de wetgever in de wet opgenomen barricade pakt helemaal verkeerd uit en dacht lang van waarom zie ik dit wel en is er geen jurisprudentie over de casus terwijl het fiscale belang enorm is. Lang zat ik vast en viel een writers block mij ten deel. Afijn, na een gesprek met Ton van den Broek van bureau vaktechniek van het Regsiter Belastingadviseurs en taxateur en fiscalist Rob Adriaans wist ik dat ik wel goed zat en kon het uitschrijven beginnen. Het was een stressvolle periode waar ik ondanks de stress intens van heb genoten. Elke woensdag verbleef ik letterlijk in een hutje in de door mij zo geliefde natuur. Met een laptop, een stapel boeken en koffie schreef ik zomaar een eind weg. Soms leek het wel alsof ik werd gedragen.

Mijn onderwerp

Ik koos een onderwerp waarbij de btw-specialisten zeiden: “Ron, kies een ander onderwerp” of alleen maar: “oei”. Ik dacht alleen maar ik wil het antwoord weten. Niet concluderen dat verder onderzoek noodzakelijk is en inleveren maar. Nee, niet weglopen maar er vol voor gaan en dat heb ik gedaan.

Cijfer


Tijdens mijn mondeling legden de hoogleraren mij het vuur aan de schenen en duurde mijn mondeling veel langer dan gebruikelijk. Prachtig! Ik heb hier erg van genoten. Uiteindelijk werd mijn scriptie gewaardeerd met een 8 en daar ben ik super trots op.

En nu?


Mijn lijfspreuk is: “Ancora Imparo” en derhalve blijf ik kennis vergaren en delen èn ga ik na de zomer naar de Rijksuniversiteit Groningen voor mijn meester titel.

Dankwoord


Ik wil Therèse van ’t Westende-de Bijl , Redmar Wolf, Ton van den Broek en Rob Adriaans heel hartelijk danken voor hun vertrouwen, steun en begeleiding.


Vragen?

Heeft u naar aanleiding van vorenstaande nog één of meerdere vragen? Geen punt! U kunt mij uw casus online voorleggen. Hiervoor heb ik de optie gratis sparren met Ron bedacht. Tijdens dit half uur kunt u mij uw vraag of vragen voorleggen. Misschien kan ik u zo verder helpen en bent u direct geholpen. Is het antwoord complex en vraagt het meer tijd dan kunnen we dit ook dan bespreken. Klik hier om een afspraak te maken.


DE APP

Vanaf nu alle fiscale informatie in de app Blauwe Vrijdag.
vertel mij meer...


Blij met mijn fiscale tip?

Wees sportief en gun mij een kop koffie 😉.

Voor het voeren van uw dagelijkse administratie maken we gebruik van de diensten van Adrome
Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen? Stel hier je vraag.