• Authentiek
  • Oprecht
  • Creatief en deskundig

Kind op de payroll

Zet uw kind op de payroll de geniet van fiscaal voordeel

Bent u ondernemer en heeft u kinderen? Zet uw kind op de payroll! Dat levert zakgeld op voor uw kinderen en belastingvoordeel voor u. En dat is aantrekkelijk voor alle partijen, toch?

Het werkt verrassend simpel: u zet uw kind of kinderen op de payroll. In ruil daarvoor doen ze klusjes binnen uw bedrijf en verdienen ze hun zakgeld. Uw kosten stijgen, dat drukt uw winst en dus betaalt u minder belasting. Voor uw kind maakt het niet uit, want die werkt maar zo weinig uren dat hij of zij het brutosalaris (bijna) netto krijgt uitgekeerd. Want uw kind moet dan natuurlijk wel belastingaangifte doen aan het einde van het jaar.

“Maak slim gebruik van de regels en neem uw kind in dienst. Zo creëert u een win-winsituatie!”

(Niet) werken voor je geld

Je zou het niet verwachten, maar er staat nergens in de wet dat je echt heel hard moet werken voor je geld. Nou is het over het algemeen geen goed idee om iemand op de payroll te zetten die zichzelf niet terugverdient, maar in dit geval kan het prima. In plaats van het zakgeld privé te betalen, betaalt u het nu zakelijk, in de vorm van loonkosten.

Ook het loon kunt u zelf bepalen, want ook daarover zijn weinig wettelijke regels. Misschien werkt uw kind op papier twee uur per week, à €25 per uur. Dat is een riant loon, maar dat mag. Er bestaat wel een minimumloon, maar geen maximumloon (behalve de Balkenende-norm). Dus: wilt u uw kind bijvoorbeeld €250 in de maand aan zak- en kleedgeld geven? Dan betaalt u dat dus uit als loonkosten. Wat voor werk uw kind hiervoor doet als tegenprestatie, dat is aan u. Zorg voor wel voor enig realiteitsgehalte en maak het de inspecteur niet te makkelijk.

Niet te veel, want anders kost het u de kinderbijslag

Let op: Er zit wel één addertje onder het gras: is uw kind zestien of zeventien? Dan moet u er goed om denken dat uw kind niet meer verdient dan een kleine € 1.300 netto per kwartaal, want anders verliest u de kinderbijslag. Voor jongeren onder de zestien maakt het niet uit wat ze bijverdienen. Op de website van de Sociale Verzekeringsbank vindt u meer informatie over wat jongeren mogen bijverdienen.

Meer weten of direct regelen?

Neem tijdens kantooruren gerust, vrijblijvend contact op en ik help u graag verder.

Help mij fiscale adviezen gratis te blijven delen

Bent u blij met bovenstaande informatie en wilt u uw dankbaarheid hiervoor tonen? Fijn! Koop voor mij dan een digitale kop koffie door op de gele button hieronder te klikken. Alvast bedankt!

Ron Meijer


Vragen?

Heeft u naar aanleiding van vorenstaande nog één of meerdere vragen? Geen punt! U kunt mij uw casus online voorleggen. Hiervoor heb ik de optie gratis sparren met Ron bedacht. Tijdens dit half uur kunt u mij uw vraag of vragen voorleggen. Misschien kan ik u zo verder helpen en bent u direct geholpen. Is het antwoord complex en vraagt het meer tijd dan kunnen we dit ook dan bespreken. Klik hier om een afspraak te maken.


DE APP

Vanaf nu alle fiscale informatie in de app Blauwe Vrijdag.
vertel mij meer...


Blij met mijn fiscale tip?

Wees sportief en gun mij een kop koffie 😉.

Voor het voeren van uw dagelijkse administratie maken we gebruik van de diensten van Adrome
Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen? Stel hier je vraag.