• Authentiek
  • Oprecht
  • Creatief en deskundig

Eenmanszaak omzetten in een bv

Eenmanszaak omzetten in een bv. Ruisend of geruisloos de bv in? ‘Ron wat moet ik kiezen?’. Deze vraag wordt mij heden ten dage bijna wekelijks gesteld.

Meestal kiezen we voor geruisloos. Waarom? Nou neem deze eens. De teller voor de opvolgingsregeling ook wel BOR genoemd (1 jaar bij overlijden, 5 jaar schenken) gaat bij ruisend (staken en afrekenen) opnieuw lopen. Weg vrijstelling, tenminste voor even dan. Het zal je maar gebeuren. Je hebt de eenmanszaak omgezet in een bv en je bent aan de beurt. De beademing 365 dagen aan laten staan om de vrijstelling in de erfbelasting niet kwijt te raken is best een dingetje…

Cabaretier en fiscalist Hans Zwagemaker stelde tijdens een bijeenkomst van Register Belastingadviseurs dat wij als belastingadviseurs de vraag: ‘wanneer en waar wilt u doodgaan?’ aan cliënten moesten stellen.

Zonder gekheid, vaak wordt er bij het omzetten van een eenmanszaak in een bv alleen naar fiscaalvoordeel gekeken en dit is mijns inziens te kort door de bocht.

Meer weten? Neem gerust contact op.

Ron Meijer


Vragen?

Heeft u naar aanleiding van vorenstaande nog één of meerdere vragen? Geen punt! U kunt mij uw casus online voorleggen. Hiervoor heb ik de optie gratis sparren met Ron bedacht. Tijdens dit half uur kunt u mij uw vraag of vragen voorleggen. Misschien kan ik u zo verder helpen en bent u direct geholpen. Is het antwoord complex en vraagt het meer tijd dan kunnen we dit ook dan bespreken. Klik hier om een afspraak te maken.


DE APP

Vanaf nu alle fiscale informatie in de app Blauwe Vrijdag.
vertel mij meer...


Blij met mijn fiscale tip?

Wees sportief en gun mij een kop koffie 😉.

Voor het voeren van uw dagelijkse administratie maken we gebruik van de diensten van Adrome