• Speciaal voor de dga
  • Zowel online als offline
  • Creatief en deskundig

Een jaar Tax Tech in een filmfragment… 

Tax Technology

In een jaar waarin mijn bloedgroep Tax Technology als verplichte stof doordrukte ben ik ondanks diverse goedbedoelde initiatieven niets wijzer geworden. 

De houding van menig collega jegens Tax Tech is ook bedroevend. In plaats van het zien van de meerwaarde gaat menig collega puur voor de punten naar de verplichte cursus. Een houding waar ik de kriebels van krijg. Seen it, done it heard it all before toen ik 10 jaren geleden begon met online boekhouden. 

Mensen mensen, data is de toekomst. Als je weer eens naar een cursus over Tax Tech gaat zit dan niet onderuitgezakt en met de armen over elkaar in de zaal. Data is de toekomst. Accepteer dat en stap op de intercity naar vernieuwing. 

Beste mensen van het Register Belastingadviseurs verplicht stellen helpt niet. Het is goed bedoeld. Wat helpt en werkt is…. show me the 💴. Jaren terug probeerden accountants cliënten aan het online boekhouden te krijgen door de cliënten een scanner te geven, dat werkte ook niet. Toen de cliënten van dit soort kantoren de meerwaarde zagen, was het schaap over de dam.

In plaats van geneuzel over databases is een aantal cursussen waar voorlopers uit de praktijk hun werkwijze uit de doeken doen en de terughoudende collega meekrijgen een beter 💡.

Tot slot een woord voor mijn ietwat vastgeroesde collega, mocht je denken het zal wel, ik schrijf mijn uurtjes en het gaat wel goed zo … Als jouw praktijk je pensioen is, wat is dan nog waar als het zover is. 

Laat 2023 het jaar van de ommekeer zijn.


Blij met mijn fiscale tip?

Wees sportief en gun mij een kop koffie 😉.

Voor het voeren van uw dagelijkse administratie maken we gebruik van de diensten van Adrome