• Authentiek
  • Oprecht
  • Creatief en deskundig

AI weet het.

Ach ja, de centjes komen elke maand bij u binnen. Niet beter wetende klanten betalen elke maand de declaratie. Er is geen vuiltje aan de lucht.

U gaat drie keer per jaar op vakantie, hebt de studerende kinderen op de payroll, drinkt ’s avonds voor de beeldbuis een glas Chianti en denkt: ‘wat heb ik het toch goed voor elkaar’. Zeg eens eerlijk? Herkenbaar?

U leest al jaren dat de wereld van de fiscaliteit en accountancy verandert, maar wat hebben die koekenbakkers het mis. U hebt een tof inkomen en lacht om de wel meebewegende collega’s. Zij die het hardst riepen dat de advisering de weg voorwaarts moest inslaan, lagen in de Corona-tijd snel aan het infuus bij ome Hoekstra. Laat ze lekker roepen! U weet wel beter . Of? Zeg, heeft u uw pensioen al geregeld of is uw praktijk uw pensioenkapitaal? Oei, dan wordt het straks toch spannend, want wat is uw praktijk met kalende mannen en grijze dames nog waard?

U als adviseur hebt gestudeerd waardoor u alles weet van fiscaliteit en/of accountancy, maar wat weet u van AI? De gemiddelde belastingplichtige leest niet vaak meer een krant. Deze persoon kijkt ’s avonds naar zo’n 10 in een dozijn talkshow en daar komt AI in de vorm van ChatGPT voorbij. In de talkshow wordt verteld dat het o zo gevaarlijk is maar deze persoon kan Eros ook niet weerstaan, opent daarom een account bij ChatGPT en ziet de vooruitgang. Elke vraag wordt beantwoord en dat zonder een euro te betalen. Ze hebben onze bloedgroep niet meer nodig. AI weet het. Begint u al wat ongemakkelijk op de stoel te schuiven? Ziet u de euro’s het raam uit vliegen?

AI bestaat en gaat niet meer weg. Ik ben van de generatie die de opkomst van de pc en het internet heeft meegemaakt. Daar keken we toen ook raar tegen aan. Het modem maakte rare geluiden, een pagina op het net openen duurde eeuwen, maar kijk eens waar we nu staan. Of een ander voorbeeld: het stratenboek heeft plaatsgemaakt voor Google Maps. We willen en kunnen bijna niet meer terug.

Stap op de trein naar vooruitgang. Wordt geen oude mopperkont die alles beter weet. Gebruik AI ook, maar wel waar het voor is bedoeld. Een schroevendraaier die ons helpt los te draaien wat vast zit. Leer uw cliënten dat AI een blackbox is, wat de gevaren hiervan zijn en wat duiding is. Kennis is overal en zogenaamd gratis, maar wat de bron is dat lezen we niet. Gaat u straks in bezwaar met als onderbouwing dat ChatGPT zei dat het zo is?

Deze column schreef ik voor Belastingzaken en deze is tevens gepubliceerd op Taxence.nl


Vragen?

Heeft u naar aanleiding van vorenstaande nog één of meerdere vragen? Geen punt! U kunt mij uw casus online voorleggen. Hiervoor heb ik de optie gratis sparren met Ron bedacht. Tijdens dit half uur kunt u mij uw vraag of vragen voorleggen. Misschien kan ik u zo verder helpen en bent u direct geholpen. Is het antwoord complex en vraagt het meer tijd dan kunnen we dit ook dan bespreken. Klik hier om een afspraak te maken.


DE APP

Vanaf nu alle fiscale informatie in de app Blauwe Vrijdag.
vertel mij meer...


Blij met mijn fiscale tip?

Wees sportief en gun mij een kop koffie 😉.

Voor het voeren van uw dagelijkse administratie maken we gebruik van de diensten van Adrome
Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen? Stel hier je vraag.