• Authentiek
  • Oprecht
  • Creatief en deskundig

AI en accountancy

Recentelijk ben ik gevraagd als spreker om voor een groep van 70 accountants uit te leggen hoe mijn werkmethoden kunnen bijdragen aan hun dagelijkse praktijk. Ik koos een praktische insteek. Geen oeverloos gewauwel over wat AI is, nee! to the point vooral praktische informatie die direct in praktijk toegepast kunnen worden. Natuurlijk kon ik het niet laten en de accountants te wijzen op het proactief handelen en niet te wachten tot de telefoon gaat. Menig accountant stelt veel van de business van de cliënt te weten maar vergeet zijn eigen praktijk te onderhouden, laat staan uitbouwen. Immers de kinderen van de schoenmaker lopen op versleten schoenen. AI en accountancy bijten elkaar niet, AI helpt accountants beter, slimmer en sneller te adviseren. AI en accountancy, friends for life.

AI en accountancy in de praktijk

De Stichting SRA, een organisatie die staat voor kwaliteit en innovatie binnen de accountancybranche, heeft mij uitgenodigd om accountants en fiscalisten, werkzaam op accountantskantoren, te informeren over de toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) in hun vakgebied.

De ontwikkelingen op het gebied van AI staan niet stil. Hoe beïnvloeden deze technologieën de fiscale praktijk en welke kansen en uitdagingen brengen deze ontwikkelingen met zich mee? In een wereld die steeds meer wordt gedreven door automatisering en digitalisering, is het essentieel om te begrijpen hoe AI uw werk kan en gaat beïnvloeden. Hoe functioneert een generatief AI-model en welke grenzen kent het? Wat zijn de mogelijkheden voor de fiscale praktijk? En waar komt de hype eigenlijk vandaan?

Voorop blijven lopen in de wereld van AI en accountancy

Als belastingadviseur is het cruciaal om voorop te blijven lopen in technologische ontwikkelingen. Deze cursus biedt u de kans om direct toepasbare AI-kennis op te doen. Zet AI in om efficiënter te werken en hou meer tijd over om uw klanten te adviseren. Krijg praktische strategieën om AI eenvoudiger in uw dagelijkse praktijk te integreren en leer valkuilen te vermijden.

Mis deze kans niet om te ontdekken hoe AI uw werk kan transformeren en uw dienstverlening naar een hoger niveau kan tillen.

Inhoud van de cursus AI en accountancy

Tijdens de cursus zullen we de volgende onderwerpen behandelen:

  1. Wat is AI en hoe werkt het?
  2. Toepassing van AI in de fiscale praktijk
  3. Het integreren van AI-tools middels implementatiestrategieën
  4. Risico’s en ethische afwegingen in het gebruik van AI
  5. Optimaal toepassen van AI-tools in de praktijk
  6. Praktijkvoorbeelden

Trots

Ik ben er trots op dat ik dit najaar de gelegenheid heb om deze professionals, die zijn aangesloten bij de SRA, uitgebreid te informeren over de mogelijkheden van AI en accountancy. Het is een eer om mijn kennis te delen en bij te dragen aan hun professionele ontwikkeling. Het vooruitzicht om een rol te spelen in de educatie en groei van professionals in mijn vakgebied vervult mij met trots. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaringen en inzichten te delen en om bij te dragen aan de toekomst van de accountancy. Zie ik u daar?

Meer informatie: AI inzetten in de fiscale praktijk – Opleidingen, cursussen & trainingen – SRA

image-placeholder

Vragen?

Bent u op zoek naar een spreker die op humoristische wijze het gebruik van AI in de accountancy kan en wil uitleggen? Of bent u op zoek naar een docent voor één of meerdere cursussen over AI in de accountancy en fiscale praktijk? Misschien ben ik wel die persoon. Plan gerust een afspraak in. Klik hier om een afspraak te maken.

AI en Accountancy. Onlangs stond ik als spreker voor een groep accountants alles uit te leggen over AI binnen de accountancy

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van vorenstaande nog één of meerdere vragen? Geen punt! U kunt mij uw casus online voorleggen. Hiervoor heb ik de optie gratis sparren met Ron bedacht. Tijdens dit half uur kunt u mij uw vraag of vragen voorleggen. Misschien kan ik u zo verder helpen en bent u direct geholpen. Is het antwoord complex en vraagt het meer tijd dan kunnen we dit ook dan bespreken. Klik hier om een afspraak te maken.


DE APP

Vanaf nu alle fiscale informatie in de app Blauwe Vrijdag.
vertel mij meer...


Blij met mijn fiscale tip?

Wees sportief en gun mij een kop koffie 😉.

Voor het voeren van uw dagelijkse administratie maken we gebruik van de diensten van Adrome
Chat openen
Hallo
Kunnen we je helpen? Stel hier je vraag.