• Speciaal voor de DGA
  • Zowel online als offline
  • Creatief en deskundig

Eerlijk & direct. Geen verborgen agenda, wel héél veel kennis en ervaring

Blauwe Vrijdag is er voor iedereen die:

  • fiscaal advies nodig heeft;
  • het meeste rendement uit zijn belastingaangifte wil halen;
  • bezwaar wil maken of in beroep wil gaan tegen een aanslag van de belastingdienst.

De man achter Blauwe Vrijdag dat ben ik, Ron Meijer: belastingadviseur, boekhouder en eigenwijze blogger. Ik ben eerlijk in mijn adviezen, maak de dingen niet mooier dan ze zijn en denk altijd met u mee. En, dat hoort ook bij mij: als ik ergens voor ga, dan bijt ik me erin vast. Net zolang totdat de onderste steen boven is.

Zoek de grens eens op, maar ga er niet overheen!

Om mij heen zie ik heel veel boekhouders, accountants en belastingadviseurs die hard werken en het beste voor hebben met hun klanten, maar die niet altijd de grenzen durven op te zoeken. Dat doe ik wel. Omdat ik vind dat het nodig is. Want fiscaliteit is een grijs gebied, waarin je niet zo makkelijk kunt stellen dat iets goed of fout is, of wel of niet aftrekbaar. Vaak is er heel veel mogelijk, als je maar naar de context kijkt. Je moet een goed onderbouwd verhaal hebben, met redelijke en steekhoudende argumenten.

Ook met fiscale adviezen over bedrijfsopvolging, een (toekomstige) erfenis, of een chronische ziekte help ik u graag verder. Soms zelfs gratis. Want naast de rationele cijferaar ben ik ook een betrokken mens, dat slecht tegen onrecht en onkunde kan. En natuurlijk kan ik niet iedereen voor niets helpen, maar soms gaat een zaak me zo aan het hart, dat ik pro deo aan de slag ga.

De cijfers en feiten versus creativiteit en betrokkenheid

Door de week ben ik dus druk met belastingaangiftes, bezwaarschriften en fiscale adviezen. In de weekenden maak ik tijd om op te laden, zodat mijn frisse blik en soms onconventionele manier van denken behouden blijft. De rust en creativiteit die ik dan zoek, vind ik onder meer in fotografie. Wat is het heerlijk om op een vroege zondagmorgen in alle rust een verdekt plaatsje in het bos te vinden, om herten en andere dieren te observeren en te fotograferen!

Dus, ik ben een man van de cijfers, de feiten, de wetten en de regels. Principieel, recht door zee en volhardend. Ik heb een duidelijke visie, die ik over het algemeen niet onder stoelen of banken schuif, en ik wil winnen. Altijd. Ten bate van u. Tegelijkertijd ben ik ook een betrokken mens, die anderen graag verder helpt. Die kennis deelt, een steuntje in de rug is en een stok achter de deur. Kortom, ik ben er voor u.